Lyžovanie vo FRANCÚZSKU 2019 - La Plagne

Milí priaznivci zjazdového lyžovania a snowbordingu. Po predchádzajúcich 7 ročníkoch lyžovania vo francúzskych Alpách organizovaných pre študentov a zamestnacov FEI STU v spolupráci s CK HITKA Vám opäť predkladáme ponuku na lyžovanie na nasledujúcu sezónu, január 2019. Popisovať v čom je lyžovanie vo Francúzsku iné, a prečo ho robíme, tak to už vynecháme. Stačí ak to zhrnieme do vety, že je to vyborná lyžovačka za veľmi dobrú cenu, kde celkové pozitíva prevyšujú vzdialenosť zo Slovenska, ktorú treba prekonať, aby sme si to tam užili, ale stojí to za to. Tí, ktorí ste to vyskúšali, viete o čom to je. 
Navštívime stredisko, kde sme boli pred 4 rokmi (január 2015), ale bývať budeme o 600 výškových metrov vyššie ako v roku 2015 (Les Coches 1450 m), a to v obci Belle Plagne vo výške 2050 m priamo v centre lyžiarského strediska La Plagne s dobrým preppojením na všetky smery. 

Stredisko La PLAGNE 4.-12. jan. 2019 
Stredisko vhodné pre široký okruh lyžiarov. Výborné aj pre rodiny s deťmi. Atraktívne pre lanovkové prepojenie so strediskom Les Arcs v rámci lokality Paradiski. 

La Plagne (225 km) / Paradiski (425 km) = La Plagne + Les Arc 

 


Parametre
La Plagne / Paradiski
Vzdialenosť od Bratislavy
1261 km
Nadmorská výška
1.250 – 3.250 / 1.200 - 3.250
ubytovanie v 2050 m, Belle Plagne
Dĺžka zjazdoviek
225 km / 425 km
Počet zjazdoviek 18/35   34/66   75/129   11/12
Lanovky a vleky  

 

Lyžiarske stredisko La Plagne tvorí 10 vlastných prepojených lyžiarskych satelitných častí (6 vysokohorských v nadmorskej výške 1.800 - 2.100 m n.m.: Plagne 1800, Plagne Centre, Aime La Plagne, Plagne Soleil, Plagne Villages, Plagne Bellecôte a Belle Plagne / 4 údolné v nadmorskej výške 1.250 - 1.450 m n.m.: Champagny-en-Vanoise, Plagne Montalbert, Motchavin a Les Coches) na ploche 100 km2. Koncom roka 2011 oslávilo stredisko 50 rokov od svojho založenia. V La Plagne sa nachádza 225 km zjazdových tratí, 2 slalomové trate (Plagne Centre, Belle Plagne), snowpark (rozdelený na 2 časti, s Big Air Bag a chill zone s piknikovými stolmi a lehátkami), veľká U-rampa (Bellecôte, dĺžka 110m, výška 5,5m, šírka 18m), malá U-rampa (dĺžka 90m, výška 3m), boardercross a treba spomenúť i ľadovec Bellecôte. 

Paradiski (La Plagne + Las Arc)

Samotmé stredisko je dostatočne veľké, aby ste ho nestihli prelyžovať za 6 dní, ale komu by bolo málo 225 km zjazdoviek, tak môže navštíviť aj susedné stredisko Les Arc, ktoré je prepojené dvojposchodovou kabínou so strediskom La Plagne. Náš skipas umožňuje jeden deň (hociktorý) lýžovať aj v stredisku Les Arc bez príplatku. Ak by chcel niekto rozšíriť skipas až na 6 dní lyžovania aj Les Arc, tak ide to za príplatok 26 € na celé PadadiSki.
Podľa Snow & Mountain Tourism 2016 sa La Plagne umiestnilo na prvom mieste a Les Arcs na štvrtom, čo sa týka svetovo najobľúbenejšie lyžiarskych destinácií.

Unikátna dvojposchodová kabína Vanoise Express umožnila v roku 2003 prepojenie dovtedy samostatných lyžiarskych oblastí La Plagne a Les Arcs/Peisey-Vallandry. Vzniklo tak jedinečné stredisko udivujúce svojou rôznorodosťou, presvedčivé svojimi kvalitami (napr. 70% oblasti nad 2.000 m, 2 využívané ľadovce). Dva uzavreté ľadovce spolu s najväčšou a zároveň najrýchlejšou dvojposchodovou lanovou dráhou sveta, spomínanou Vanoise Express sú len dva z množstva argumentov, ktoré pritakávajú pobytu v lyžiarskej oblasti Paradiski. Tento lyžiarsky raj vo francúzskom departemente Savojsko, situovaný v masíve Vanoise, spája oblasť zimných športov La Plagne a Les Arcs do jedného z najväčších a najpremenlivejších lyžiarských revírov široko-ďaleko. Po 3 údoliach je to druhé najväčšie prepojenie vo Francúzku a podľa všetkého aj v Európe. 

Jedinečnosť spomínanej lanovky je daná tým, že s kapacitou 200 osôb druhá najväčšia na svete (predstihnúť by ju mala kabína v New Yorku). Vzdialenosť 1.824 m medzi Plan Peisey a Les Coches preklenie za 3 minúty 50 sekúnd (rýchlosť 45 km/h), jej prepravná kapacita je 2.000 osôb/hodina v každom smere. Z výšky 380 m nad zemou budete mať nádherný výhľad napr. na Mt Blanc.

7 divov Paradiski

Zimnou výzvou je prejsť si na lyžiach všetkých 7 divov: Aiguille Rouge, vrchol Arpette, Col de la Chal, vrchol Peisey, ľadovec Bellecôte, Grande Rochette, vrchol Fornelet (bližšie info na lyžiarskej mapke)

UBYTOVANIE v obci Belle Plagne 2050 m, ideálna poloha v rámci rozloženia strediska.  Rezidencia GEMEAUX 3*. Na mapke obce (fotogaléria nižšie), číslo 6. 

Ceny bytov obsadených adekvátnym počtom osôb:

K dispozícii tentokrát štúdia pre 2-4 osoby a apartmány pre 4-6 osôb:

ST4 (4 lôžkové št.) obsadené 4 osobami: 436 €/os
ST4 (4 lôžkové št.) obsadené 3 osobami: 477 €/os
ST4 (4 lôžkové št.) obsadené 2 osobami: 559 €/os

AP 2P5 obsadený 4 osobami:  472 €/os
AP 2P5 obsadený 5 osobami:  441 €/os
AP 2/3 P6 obsadený 4 osobami: 486 €/os
AP 2/3 P6 obsadený 5 osobami: 455 €/os
AP 2/3 P6 obsadený 6 osobami: 436 €/os 

ST4: obývacia časť (rozkladací gauč), spací výklenok (poschodová posteľ), 1 kuchynský kút, 1 kúpeľňa a 1 WC. Plocha približne 23 m². K dispozícii je Wi-Fi.

AP4/5:
obývacia časť (gauč a vyťahovacia posteľ), spálňa, 1 kuchynský kút, 1 kúpeľňa a 1 WC. Plocha približne 35 m². K dispozícii je Wi-Fi.

AP6:
obývacia časť (gauč a vyťahovacia posteľ), spací výklenok (poschodová posteľ), spálňa, 1 kuchynský kút, 1 kúpeľňa a 1 WC. Plocha
približne 49 m². K dispozícii je Wi-Fi.

Byty majú kávovar, vysávač, umývačku riadu, uteráky. Služba "Základný prístup" Wi-Fi pre prehliadanie webu, kontrolu e-mailov a používanie okamžitých správ. Pre rýchlejšie pripojenie (sťahovanie, streamovanie, prístup VPN atď.) Si môžete vybrať spojenie s plným prístupom (poplatok sa účtuje, je potrebné si ho rezervovať súčasne s ubytovaním alebo na mieste).

UPOZORNENIE: ubytovanie je pekné, stredného *** štandardu. Spĺňa komfort prenocovania, stravovania (vlastného) a hygieny. Nejedná sa o luxusné hotelové ubytovanie. Tým, ktorí sú náročnejší a očakávajú väčší komfort, tým odporúčame zvýšiť komfort napr. obsadením AP nižším počtom osôb ako je maximum. 

Ceny platia pre ubytovanie v rezidencii Les Gémeaux***.  V rezidencii máme rezervovaný pomerne slušný počet bytov, ale táto nezáväzná rezervácia (opcia) je len do 3.8.2018 dokedy je potrebné uhradiť zálohu 100 € za byt (študio alebo apartmán). Neškor sa opcia ruší a počet dostupných bytov bude len na výžiadanie a otázne, či sa rovnakú sumu.

Cena zahŕňa: dopravu autobusom z Bratislavy a späť, ubytovanie podľa výberu v rezidencii Les Gémeaux, lyžiarska permanentka na 6 dní lyžovania v stredisku La Plagne + 1 deň v stredisku Les Arc.

V cene nie je zahrnté: strava, cestovné poistenie (študenti sa musia preukázať platným cestovným poistením, inak sa nemôžu zúčastniť pobytu), vreckové a iné ako uvedené v cena zahŕňa. 

Iné poplatky: pred nástupom na pobyt sa platí za každý byt kaucia (vratná zabezpeka), ktorá sa po skončení pobytu vracia späť v plnej výške, pokiaľ nedôjde k poškodeniu na majetku alebo sa nedostatočne poupratuje. 

PRIHLASOVANIE A STORNO

Ideálne je, ak sa prihlási ucelená skupinka (dvojica, 3,4, do štúdia, či 4-6-tica do AP6), ktorí obsadia jednu ubytovaciu jednotku podľa výberu. Minimálny počet prihlásenych sú dvaja v ST4, max. 4 v ST4. V AP6 minimálne 4 osoby, max. 6. Jednotlivci budú zaradení do poradovníka na prípadné doplnenie ubytovania vopred schváleného jeho osádkou. Ak si napr. dvaja zaplatia ST4/2 a budú chcieť byť dvaja (za vyššiu sumu) nie je možné prideliť im tretiu a štvrtú osobu pokiaľ sa prihlásili skôr a sú ochotní priplatiť si väčší komfort.   Na druhej strane, ak sa prihlásia dvaja do ST4, ale budú chcieť, aby sa k nim niekto doplnil, aby platili nižšiu sumu ST4/4, tak pokiaľ sa k nim nik nepridá a oni si nikoho nezoženú, potom sa im bude účtovať suma pri obsadenosti ST4/2. Túto situáciu môže nepriaznivo ovplyvniť aj vyťaženie, naplnenie autobusu max. počtom ľudí, kedy by sa ďalší záujemci do ST alebo AP síce zmestili, no z kapacitných dôvodov autobusu by nemohli cestovať, a tak by cena v ST bola podľa sadzby ST4/2. To platí aj pre ubytovanie v AP. S takýmito alternatívami je potrebné počítať. PRIHLÁSENÍM ZÁROVEŇ VYJADRUJETE SÚHLAS  S POSKYTNUTÍM VAŠICH KONTAKTNÝCH ÚDAJOV (meno, priezvisko, email, mobil) pre TIŠ FEI STU a CK HITKA a v prípade požiadavky na cestovné poistenie aj trvalý pobyt a dátum narodenia všetkých prihlásených osôb. 

Pozorne si treba prečítať STORNO podmienky CK HITKA. Bod 4.4 znamená, že pokiaľ niekto zo skupiny v danej ubytovacej jednotke už po zaplatení zálohy nemôže vycestovať a stornopoplatok ešte nie je 100%, zníži sa tým počet platiacich za byt. Preto dôjde pre účastníkov v danom byte k úprave ceny smerom nahor, nakoľko celková cena bytu ostáva nezmenená, ale zníži sa počet osôb v byte a zvýši sa komfort. Ideálne riešenie je v tomto prípade nájsť náhradníka. Odporúčame si vziať cestovné poistenie Extra Európa od UNIQA poisťovne sprostredkované cez CK HITKA, ktoré kompenzuje aj 100% stornopoplatku (viď všeobecné podmienky https://www.uniqa.sk/download.ashx?uid=6EA5C308-3995-4487-864E-C5BB059496D5) a okrem toho kryje aj lyžovanie mimo zjazdoviek.

V prípade záujmu nás kontakujte na emailovej adrese vladimir.pajkos@stuba.sk alebo pajky35@gmail.com alebo osobne v priestoroch TIŠ FEI STU, č. dverí 107. Vaše miesto sa plne eviduje až po zložení (pred) zálohy 100 EUR/byt do 03.8.2018. Táto predzáloha je nevratná. 

SPLÁTKOVÝ KALENDÁR:
- predzáloha 100 €/BYT pri rezervácii (potom sa tých 100 € odpočíta z kaucie ako to je zvykom, doplatok do kaucie bude 100 €). Tieto (pred)zálohy vyberá PaedDr. Vladimír Pajkoš
- do 15.9. 2018 uhrada 50% celkovej sumy za osobu. Úhrada sa bude platiť priamo na účet CK HITKA. Každému bude pridelený var.symbol, ktorý uvedie pri platbe.
do 20.11.2018 doplatok do plnej sumy za osobu. Platba na účet CK HITKA.
- do 20.12. 2018. Kaucia 200 €. Ten kto platil predzálohu doplatí 100 € a po návarate mu CK HITKA vráti 200 €. 

Prípadné otázky zašlite PaedDr. Vladimírovi Pajkošovi pajky35@gmail.com , vladimir.pajkos@stuba.sk 

Toto podujatie organizuje TIŠ FEI STU v spolupráci s CK HITKA. Ide o zvýhodnenú cenovú ponuku lyžiarskych pobytov (pre školy), ktoré organizuje CK Hitka. Odporúčame sa ho zúčastniť tým, ktorí už vedia lyžovať. Pobytu sa môžu zúčastniť len plnoleté osoby (deti len v sprievode zákonných zástupcov). Lyžuje sa na vlastnú zodpovednosť, pričom prilba je povinnou výbavou každého lyžiara. Výhodou pre študentov a zamestnacov FEI a FIIT STU je: nižšia cena, kompaktná skupina (študenti a zamestnanci jednej inštitúcie), účasť zástupcov TIŠ, ktorí vybavia všetky organizačné veci a v prípade záujmu vysvetlia a názorne ukážu jednotlivé techniky pre výuku lyžovania.

BIELY KÓDEX - všeobecné pravidlá správania sa na svahu Biely kódex.pdf 

PREHLÁSENIE PRED VYCESTOVANÍM ,Prehlasenie_Belle Plagne_2019.pdf

STORNO PODMIENKY a Všeobecné informácie o lyžiarských zájazdoch CK Hitka

CESTOVNÉ POISTENIE cez CK HITKA

POŽIČANIE LYŽÍ, SNOWBORDOV, LYŽIAROK...

Mapka La Plagnedole vľavo je kabína Vanoise Express na prepojenie s Les Arc.
 
Mapka Les Arc, v pravo dole je prepojenie s La Plagne.


Fotogaléria

Lyžovanie vo FRANCÚZSKU 2019 - La Plagne Lyžovanie vo FRANCÚZSKU 2019 - La Plagne Lyžovanie vo FRANCÚZSKU 2019 - La Plagne Lyžovanie vo FRANCÚZSKU 2019 - La Plagne Lyžovanie vo FRANCÚZSKU 2019 - La Plagne Lyžovanie vo FRANCÚZSKU 2019 - La Plagne Lyžovanie vo FRANCÚZSKU 2019 - La Plagne Lyžovanie vo FRANCÚZSKU 2019 - La Plagne Lyžovanie vo FRANCÚZSKU 2019 - La Plagne Lyžovanie vo FRANCÚZSKU 2019 - La Plagne Lyžovanie vo FRANCÚZSKU 2019 - La Plagne Lyžovanie vo FRANCÚZSKU 2019 - La Plagne Lyžovanie vo FRANCÚZSKU 2019 - La Plagne Lyžovanie vo FRANCÚZSKU 2019 - La Plagne Lyžovanie vo FRANCÚZSKU 2019 - La Plagne Lyžovanie vo FRANCÚZSKU 2019 - La Plagne