BULHARSKO - LTS vysokohorská turistika 2013

Propozície

LTS - vysokohorská turistika - hory Bulharska

Bulharsko  22. 8 – 01. 9. 2013

TIŠ FEI STU v spolupráci s turistickým oddielom VŠK pre sezónu 2013 plánuje uskutočniť LTS do hôr Bulharska. Upozorňujeme, že sa jedná o náročnú vysokohorskú turistiku, NIE o pobyt (relax) pri mori!!! K zvládnutiu určených trás je nutné mať kondíciu priemerného turistu, ktorý vykonává športovú aktivitu vytrvalostného charakteru. Stučný prehľad cesty je uvedený v tabuľke nižšie.

CENA: 166 EUR pri obsadení autobusu 40 osobami

Cena zahŕňa: dopravu z Bratislavy a späť, ubytovanie v stane v kempe, 2 noci v hoteli v horských strediskách.

- doprava: klimatizovaný autobus

- ubytovanie: stan (kemp), hotel

- strava: vlastná

- poistenie: vlastné (povinné !!!), pred odjazom sa musí každý preukázať platným cestovným poistením na daný termín(vrátane cesty).


Záujemcovia sa môžu hlásiť elektronicky na adrese: pavel.lackovic@stuba.sk  (medzi 16-28.7. na adrese vladimir.pajkos@stuba.sk ). Termín uzatvorenia prihlášok je 31.7.2013. Poplatok (záloha) sa hradí v hodnote 100 EUR buď na učet (číslo a variabilný symbol vám zašleme akonáhle sa prihlásite) alebo v hotovosti. Záväzne sa evidujú príhlašky len tých, ktorí uhradia poplatok. 

Bulharsko je známe plážami pri mori ale už menej horami. Pohoria Rila, Pirin a Rodopi, ktoré plánujeme navštíviť patria medzi najkrajšie a najviac navštevované vysokohorskými turistami.  Vystúpime na najvyšší vrch národného parku Rila - Musalu 2925 m, ktorý je zároveň najvyššou horou celého Balkánu. V malebnom pohorí Pirin zdoláme najvyšší vrch - strmý, vápencový Vichren 2914m. Nakoniec navštívime aj najstaršie pohorie Bulharska - Rodopi, kde vraj pôsobil mýtický Orfeus a narodil sa Spartakus. Prezrieme si krásnu dolinu Iskar a v pohori Rila - Sedem jazier. Navštívime  svetoznámy Rilský kláštor, dedinu Široka Laka s typickou architektúrou, vápencové tiesňavy, jaskyne i menej známe prírodné pamiatky.

Program hory Bulharska 22. 8 – 01. 9. 2013  Hory Bulharska_2013 (2).pdf

Program je predbežný. Ak si to okolnosti vyžiadajú, TIŠ si vyhradzuje právo na zmenu programu.