Lyžovačka FRANCÚZSKO 2013

V čom je lyžovanie vo Francúzsku iné?

Francúzi prekonávajú rekordy v rozmeroch, množstve km zjazdoviek a počte vlekov v strediskách. Lyžiarské strediská sú vysoko v horách s rezidenciami a hotelmi priamo v spleti niekoľko desiatok a stoviek kilometrov upravených tratí. Rezidencie stojace priamo na zjazdovkách, moderné vysokokapacitné vleky a moderné technické vybavenie spolu vytvára doknalosť samú o sebe. Francúzi sa držia hesla "dostupnosť na lyžiach", a preto vzájomne prepájajú jednotlivé strediská lanovkami do obrovských obdivuhodných areálov.

Stredisko Risoul 4.-12. jan. 2013

(1.650 - 2.750m) lyžiarske stredisko Vars - Risoul leží v južných  Alpách vo Francúzsku. Nádherné prírodné prostredie, ideálny tvar terénu vytvorili skvelý mix podmienok pre vybudovanie kvalitného lyžiarskeho areálu. Vysoko položené lyžiarske osady vybudované klasicky po francúzsky poskytujú ubytovanie v moderných účelných rezidenciách s priamym vstupom na zjazdovky. V dvoch susedných prírodných kotloch ležia centrá oblasti Vars a Risoul. 

- lyžiarska ponuka: 180km zjazdoviek vo vysokej kvalite, prevažne stredne ťažkých. 
- ľahké 19, stredne ťažké 84 (46, 35 ) a  ťažké 10 zjazdovky 
- 42 vlekov / 18 sedačiek / 2 kabínky / 32 poma/kotva - prepravná kapacita cca 41.000 os./hod. 
- záruka snehu je zaistená na 34 km zjazdoviek umelým zasnežovaním 
- sezóna od začiatku decembra - konca aprila

Vzdialenosť od Bratislavy
1185 km

Ceny bytov obsadených adekvátnym počtom osôb.

Štúdia:

ST4/4, ST4/3, ST4/2 ( cca 22m2 bez balkóna): vstupná chodba s poschodovou posteľou (2 os.),  obývacia spálňa s rozkladacím lôžkom (2 os.), kuchynský kút (rúra, platničky, chladnička, kúpeľňa, WC, balkón


ST4 (4 lôžkové st.) obsadené 4 osobami: 290 €/os
ST4 (4 lôžkové st.) obsadené 3 osobami: 325 €/os
ST4 (4 lôžkové st.) obsadené 2 osobami: 389 €/os

Apartmány:

AP6/6, AP6/5, AP6/4 ( cca 28m2 bez balkóna): vstupná chodba s poschodovou posteľou (2 os.), obývacia spálňa s rozkladacím lôžkom (2 os.), kuchynský kút (rúra, platničky, chladnička), kabína s rozkladacím lôžkom (2 os.) oddelená posuvnými dverami alebo predeľovacou stenou, kúpeľňa, WC, balkón


2P6 (6 lôžkový ap.)obsadené 6 osobami: 290 €/os
2P6 (6 lôžkový ap.)obsadené 5 osobami: 311 €/os
2P6 (6 lôžkový ap.)obsadené 4 osobami: 342 €/os

Cena zahŕňa: dopravu autobusom z Bratislavy a späť, ubytovanie podľa výberu, lyžiarska permanentka na 6 dní lyžovania, dvaja delegáti (zástupcovia z KTV FEI). 

V cene nie je zahrnté: strava, cestovné poistenie (študenti sa musia preukázať platným cestovným poistením, inak sa nemôžu zúčastniť pobytu), vreckové a iné ako uvedené v cena zahŕňa.

Iné poplatky: pred nástupom na pobyt sa platí za každý byt kaucia (vratná zabezpeka), ktorá sa po skončení pobytu vracia späť v plnej výške, pokiaľ nedôjde k poškodeniu na majetku alebo sa nedostatočne poupratuje. 

Maximálny počet účastníkov je 45

V prípade záujmu nás kontakujte na emailovej adrese vladimir.pajkos@stuba.sk alebo osobne v priestoroch KTV FEI STU. Vaše miesto sa plne eviduje až po zložení zálohy 150 EUR do 28.9.2012. Po nezložení zálohy do 28.9. (13:00) sa miesto uvoľňuje nahradníkom.

Viac info u riaditeľa podujatia PaedDr. Vladimíra Pajkoša vladimir.pajkos@stuba.sk , kl. 290, 

Nejadná sa o zimné telovýchovné sústredenie, klasický lyžiarský výcvik, ale ide o zvýhodnenú cenovú ponuku (pre školy) lyžiarskych pobytov, ktoré organizuje CK Hitka. Doporučujeme sa ho zúčastniť tým, ktorí už vedia lyžovať. Pobytu sa môžu zúčastniť len plnoleté osoby (deti len v sprievode zákoných zástupcov). Lyžuje sa na vlastnú zodpovednosť. Výhodou pre študentov a zamestnacov FEI a FIIT STU je: nižšia cena, kompaktná skupina (študenti a zamestnaci jednej inštitúcie), účasť dvoch zástupcov KTV, ktorí vybavia všetky organizačne veci a v prídade záujmu vysvetlia a názorne ukážu jednotlivé techniky pre výuku lyžovania.

BIELY KÓDEX - všeobecné pravidlá správania sa na svahu Biely kódex.pdf

STORNO PODMIENKY

Všeobecné informácie o lyžiarských zájazdoch CK Hitka

CESTOVNÉ POISTENIE cez CK HITKA

POŽIČANIE LYŽÍ, SNOWBORDOV, LYŽIAROK...