Lyžovačka vo Francúzsku január 2020

Milí priaznivci zjazdového lyžovania a snowbordingu. Po predchádzajúcich 8 ročníkoch lyžovania vo francúzskych Alpách organizovaných pre študentov a zamestnacov FEI STU Vám opäť predkladáme ponuku na lyžovanie na nasledujúcu sezónu, január 2020. Popisovať v čom je lyžovanie vo Francúzsku iné, a prečo ho robíme, tak to už vynecháme. Stačí, ak to zhrnieme do vety, že je to vyborná lyžovačka za veľmi dobrú cenu, kde celkové pozitíva prevyšujú vzdialenosť zo Slovenska, ktorú treba prekonať, aby sme si to tam užili. Jednoducho stojí to za to. Tí, ktorí ste to vyskúšali, viete o čom to je. 
Tentokrát sme vybrali lyžiarké stredisko, v ktorom sme ešte neboli, čiže je to novinka aj pre tých, ktorí zatiaľ absolvovali všetky lyžoavčky s nami od januára 2012. Jedná sa o lyžiarske stredisko Valmeinier. Dané stredisko nepatrí medzi mega veľké francúzske strediská, ale spĺňa všetky atribúty vynikajúcej lyžovačky. Svojim charakterom trochu pripomína Trois Valles (Les 3 Vallées), preto dostalo aj prívlastok 3 malé údolia.
Novinkou 
je aj iný dopravca, čo by sa malo prejaviť na kvalite dopravy. V autobuse bude funkčné WC počas cesty aj "bufet". 

Termín: 03.-11.1.2020 , 6 dní lyžovania

Lyžiarska oblasť Galibier-Thabor sa nachádza v údolí Maurienne, medzi severnými a južnými Alpami. Ponúka 150 km tratí, ktoré prepájajú strediská Valmeinier Valloire, ktorým dominujú trojtisícovky Mont Thabor (3.178 m n.m.) a Grand Galibier (3.228 m n.m.). Vďaka svojmu výzoru (podobnosti so známymi Les 3 Vallées) je táto oblasť prezývaná aj Tri malé údolia. Prevažne severná orientácia svahov zaručuje kvalitné snehové podmienky, navyše zhruba 70% rezortu sa nachádza vo výške nad 2000 m. n. m. Zalyžuje si tu skutočne každý – od slabších lyžiarov, ktorí sa vybláznia v okolí Valmeinier, po náročnejších lyžiarov, ktorí si vychutnajú hlavne oblasť Crey du Quart.  Výhodou je možnosť 1 deň lyžovať zdarma v Les Sybelles alebo St Francois Longchamp. V prípade záujmu je potrebné vyskladať sa na dopravu (autobus), ktorá nie je zahrnutá v základnej cene pobytu. 

Stredisko Valmeinier bolo budované od 70. rokov 20. storočia. Skladá sa z 2 častí - dedinky Valmeinier 1500 s tradičnou architektúrou, kamennými uličkami a pokojnou atmosférou a zo strediska Valmeinier 1800, ktoré ostáva tradičné aj vďaka nižším budovám. Budovy sú tu zoskupené v tvare podkovy okolo údolnej stanice lanovky, čo umožňuje vstup na terasy kaviarní "s lyžami na nohách".

Nájdete tu výborné lyžiarske podmienky pre rodiny s deťmi (hlavne v okolí Valmeinier), ale aj kvalitné voľné terény na freeride (hlavne v oblasti Crey du Quart, medzi Valmeinier a Valloire).

Hlavné atribúty sú: prevýšenie 1.170 m, 3 slalomové trate, 2 zjazdovky homologizované na medzinárodné preteky, snowpark pre začiatočníkov, half pipe, ski cross, zóna na meranie rýchlosti, ARVA Park. Oceniť môžete aj večerné lyžovanie.

Referencie z iného zdroja ako Hitka: Lyžovanie Valloire-Valmeinier (1.430 - 2.600m) - lyžiarske stredisko nepatrí ani svojou veľkosťou, ani výškovou polohou k žiadnym rekordérom, napriek tomu si kvalitou lyžovačky vyslúžilo naše najvyššie uznanie, pridelili sme mu plný počet 5 hviezdičiek. Leží na juhu Savoiských Álp, tak v lete ako v zime patrí k športovým pojmom. V zime je vyhľadávanou rekreačno-lyžiarskou destináciou, v lete dejiskom náročnej cyklistickej etapy "Tour de France" cez Col Du Galibier 2.645m, ktorý je najvyššie položeným miestom celého závodu, mesto Valloire je živé celý rok, zatiaľ však vo svete známejšie vďaka cyklistickým závodom, než zimným možnostiam skvelej rodinnej lyžovačky.

- lyžiarska ponuka: 150km zjazdoviek vo vysokej kvalite, prevažne mierne a stredne ťažkých, 2 kabínkové lanovky, 18 sedačkových lanoviek a 12 x kotva/poma.
- lyžovanie vo výške 1.430 – 2.600 m
- počte zjazdoviek: ľahké - 19, mierne - 27stredne ťažké - 33 a  ťažké - 9
- ubytovanie vo výške 1.800 m
- približná vzdialenosť z Bratislavy: 1200 km

 

Rezidencia Lumieres des Neiges***
 Apartmán - 4 lôžkový (AP4):

(24-28 m2): obývacia spálňa s kuchynským kútom (sklokeramické varné platne, chladnička, mikrovlnná rúra s grilom, varná kanvica, umývačka riadu, elektrický kávovar, hriankovač) a vyťahovacou posteľou a rozkladacím kreslom (3 osoby), izba s manželskou posteľou (2 osoby), kúpeľňa s vaňou, oddelené WC.
ALEBO obývacia spálňa s kuchynským kútom (sklokeramické varné platne, chladnička, mikrovlnná rúra s grilom, varná kanvica, umývačka riadu, elektrický kávovar, hriankovač) s rozkladacím lôžkom (2 osoby), izba s poschodovou a samostatnou posteľou (3 osoby), kúpeľňa so sprchou a WC. 
Aj keď teoreticky je to až pre 5 osôb, odporúčame max.4 osoby. 

 380 €/os , pri obsadení 4 osobami
 405 €/os, pri obsadení 3 osobami
 455 €/os, pri obsadení 2 osobami
 Apartmán - 6 lôžkový (AP6):
(30-36 m2): obývacia spálňa s kuchynským kútom (sklokeramické varné platne, chladnička, mikrovlnná rúra s grilom, varná kanvica, umývačka riadu, elektrický kávovar, hriankovač) a vyťahovacou posteľou (2 osoby), izba s manželskou posteľou (2 osoby), kabína s poschodovou posteľou (2 osoby), kúpeľňa s vaňou, väčšinou oddelené WC, často ešte jedna kúpeľňa so sprchou.
 366 €/os, pri obsadení 6 osobami
  385 €/os, pri obsadení 5 osobami
  400 €/os, pri obsadení 4 osobami

UPOZORNENIE: ubytovanie je pekné, stredného štandardu ***. Spĺňa komfort prenocovania, stravovania (vlastného) a hygieny. Nejedná sa o luxusné hotelové ubytovanie. Tým, ktorí sú náročnejší a očakávajú väčší komfort, tým odporúčame zvýšiť komfort napr. obsadením AP nižším počtom osôb ako je maximum. 

Cena platí pri zložení zálohy do 10.7. 2019. Ceny platia pre ubytovanie v rezidencii Lumieres des Neiges***.  V rezidencii Lumieres des Neiges je k dispozícii relatívne ešte dosť bytov. ale v prípade vážneho záujmu o ne odporúčame prihlásiť sa čo najskôr. Po vybukovaní všetkých dostupných bytov v Lumieres des Neiges ďalšie byty budú riešené mimo tejto rezidencie a ich ceny potom doplníme, resp. idividuálne zašleme záujemcom. 
JE VYSOKO PRAVDEPODOBNÉ, že po 10.7. už nebude ubytovanie v Lumiere de Neiges, no v prípade záujmu nás kontaktujte aj po termíne prvej zálohy. PREZISTÍME AKTUÁLNE MOŽNOSTI A POŠLEME PONUKU V INÝCH REZIDENCIÁCH. 

Cena zahŕňa: dopravu autobusom z Bratislavy a späť (iný dopravca ako doteraz), ubytovanie podľa výberu, lyžiarska permanentka na 6 dní lyžovania v stredisku Valmeinier a Valloire.

V cene nie je zahrnté: strava, cestovné poistenie (študenti sa musia preukázať platným cestovným poistením, inak sa nemôžu zúčastniť pobytu), vreckové a iné ako uvedené v cena zahŕňa. 

Iné poplatky: pred nástupom na pobyt sa platí za každý byt kaucia (vratná zabezpeka), ktorá sa po skončení pobytu vracia späť v plnej výške, pokiaľ nedôjde k poškodeniu na majetku alebo sa nedostatočne poupratuje. 

PRIHLASOVANIE A STORNO

Ideálne je, ak sa prihlási ucelená skupinka (dvojica, 3,4,5, či 6-tica), ktorí obsadia jednu ubytovaciu jednotku podľa výberu. Minimálny počet prihlásenych sú dvaja v AP4, max. 4 v AP4. V AP6 minimálne 4 osoby, max. 6. Jednotlivci budú zaradení do poradovníka na prípadné doplnenie ubytovania vopred schváleného jeho osádkou. Ak si napr. dvaja zaplatia AP4/2 a budú chcieť byť dvaja (za vyššiu sumu) nie je možné prideliť im tretiu a štvrtú osobu pokiaľ sa prihlásili skôr a sú ochotní priplatiť si väčší komfort.   Na druhej strane, ak sa prihlásia dvaja do AP4, ale budú chcieť, aby sa k nim niekto pridal, aby platili nižšiu sumu AP4/4, tak pokiaľ sa k nim nik nepridá a oni si nikoho nezoženú, potom sa im bude účtovať suma pri obsadenosti AP4/2. Túto situáciu môže nepriaznivo ovplyvniť aj vyťaženie, naplnenie autobusu max. počtom ľudí, kedy by sa ďalší záujemci do AP síce zmestili, no z kapacitných dôvodov autobusu by nemohli cestovať, a tak by cena v AP bola podľa sadzby AP4/2. S takýmito alternatívami je potrebné počítať. PRIHLÁSENÍM ZÁROVEŇ VYJADRUJETE SÚHLAS  S POSKYTNUTÍM VAŠICH KONTAKTNÝCH ÚDAJOV (meno, priezvisko, email, mobil) pre TIŠ FEI STU a CK HITKA a v prípade požiadavky na cestovné poistenie aj trvalý pobyt a dátum narodenia všetkých prihlásených osôb. 

Pozorne si treba prečítať STORNO podmienky CK HITKA. Bod 4.4 znamená, že pokiaľ niekto zo skupiny v danej ubytovacej jednotke už po zaplatení zálohy nemôže vycestovať a stornopoplatok ešte nie je 100%, zníži sa tým počet platiacich za byt. Preto dôjde pre účastníkov v danom byte k úprave ceny smerom nahor, nakoľko celková cena bytu ostáva nezmenená, ale zníži sa počet osôb v byte a zvýši sa komfort. Ideálne riešenie je v tomto prípade nájsť náhradníka. Odporúčame si vziať cestovné poistenie Extra Európa od UNIQA poisťovne sprostredkované cez CK HITKA, ktoré kompenzuje aj 100% stornopoplatku (viď všeobecné podmienky https://www.uniqa.sk/download.ashx?uid=6EA5C308-3995-4487-864E-C5BB059496D5) a okrem toho kryje aj lyžovanie mimo zjazdoviek. Francúzi účtujú storno za byt, nie za osobu a tento fakt je nutné akceptovať. Pokiaľ niekto z partie vypadne, tým automaticky navýši cenu ostaným, ktorí sú v tom síce nevinne, no musia doplatiť rozdiel, ktorý vzniká pri nižšiej obsadenosti bytu. Potom je už na dohode v skupine, ako sa medzi sebou dohodnú, či na to navýšenie sa bude skladať aj ten, kto zo skupiny vypadol. 

V prípade záujmu nás kontakujte na emailovej adrese vladimir.pajkos@stuba.sk alebo pajky35@gmail.com alebo osobne v priestoroch TIŠ FEI STU, č. dverí 107. Vaše miesto sa plne eviduje až po zložení (pred)zálohy 100 EUR/byt do 10.7.2019. Táto záloha je nevratná v prípade zrušenia apartmánu. 

SPLÁTKOVÝ KALENDÁR:
- Záloha I. (predzáloha), do 10.7.2019 = 100 €/BYT pri rezervácii. Platí ju len jedna osoba. Tieto (pred)zálohy vyberá PaedDr. Vladimír Pajkoš. 
- Záloha II., do 15.9. 2019 úhrada sumy 200 €/osoba. Zálohy vyberá opäť PaedDr. Vladimír Pajkoš. Každému bude pridelený var.symbol, ktorý uvedie pri platbe. Platba prevodom alebo vkladom na účet. Ten, kto platil 100 € zálohu za AP si odráta 100 € a zaplatí len 100 €. V prípade záujmu o poistenie cez CK HITKA, je potrebné toto poistenie uhradiť spolu s touto zálohou. Cena poistenia je 19,80 €/os/pobyt.
-
Doplatok do plnej výšky za osobu, do 20.11.2019.  Platba na účet CK HITKA. CK HITKA pošle e-mailom výzvu na doplatok. Platbu je nutné zrealizovať prevodom alebo vkladom na účet CK HITKA pod správnym VS.
- do 15.12. 2019. Kaucia 200 €/byt. Jeden člen za byt pošle 200 € na účet CK HITKA pod správnym VS. Po návrate mu CK HITKA vráti 200 €. 

Prípadné otázky zašlite PaedDr. Vladimírovi Pajkošovi pajky35@gmail.com , vladimir.pajkos@stuba.sk 

Toto podujatie organizuje TIŠ FEI STU v spolupráci s CK HITKA. Ide o zvýhodnenú cenovú ponuku lyžiarskych pobytov (pre školy), ktoré organizuje CK Hitka. Odporúčame sa ho zúčastniť tým, ktorí už vedia lyžovať. Pobytu sa môžu zúčastniť len plnoleté osoby (deti len v sprievode zákonných zástupcov). Lyžuje sa na vlastnú zodpovednosť, pričom prilba je povinnou výbavou každého lyžiara. Výhodou pre našu skupinu je nižšia cena, kompaktná skupina, účasť zástupcov TIŠ, ktorí vybavia všetky organizačné veci a v prípade záujmu vysvetlia a názorne ukážu jednotlivé techniky pre výuku lyžovania.

BIELY KÓDEX - všeobecné pravidlá správania sa na svahu Biely kódex.pdf 

PREHLÁSENIE PRED VYCESTOVANÍM , Prehlasenie_Valmeinier_2020.pdf

STORNO PODMIENKY a Všeobecné informácie o lyžiarských zájazdoch CK Hitka

CESTOVNÉ POISTENIE cez CK HITKA

POŽIČANIE LYŽÍ, SNOWBORDOV, LYŽIAROK...

Fotogaléria

Lyžovačka vo Francúzsku január 2020 Lyžovačka vo Francúzsku január 2020 Lyžovačka vo Francúzsku január 2020 Lyžovačka vo Francúzsku január 2020 Lyžovačka vo Francúzsku január 2020 Lyžovačka vo Francúzsku január 2020 Lyžovačka vo Francúzsku január 2020 Lyžovačka vo Francúzsku január 2020