Lyžovačka vo Francúzsku január 2022

Milí priaznivci zjazdového lyžovania a snowbordingu. Máme za sebou už 9 predchádzajúcich ročníkov lyžovania vo francúzskych Alpách organizovaných pre študentov a zamestnancov FEI STU. Pred nami je opäť výzva jubilejného 10 ročníka, ktorý nám v 2021 nevyšiel. Snáď vyjde tentokrát. Myslíte na to, že očkovaným sa cestuje jednoduchšie. Každá lyžovačka vo FR Alpách patrí medzi TOP lyžovačky. Za tie roky sme spoznali viaceré strediská a bolo ich neúrekom dosť. Len krátka rekapitulácia; 2012 - Auris en Oisans/ Alpe D´Huez + Les 2 Alpes, 2013 - Risoul/Vars, 2014 - Tignes/ Val D´Isere, 2015 - La Plagne/ Les Arcs, 2016 - Les Menuires, Trois Vallées, 2017 - Vars/ Risoul, 2018 - Tignes/ Val D´Isere, 2019 - La Plagne/ Les Arcs, 2020 - Valmeinier. Desiaty ročník je však sprevádzaný Corona krízou, ktorá zasiahla mimoriadne silne aj cestovný ruch.  Prichádzame s minuloročnou nezrealizovanou novinkou. V spolupráci s CK HITKA sme vybrali stredisko, v ktorom sme teda ešte neboli. Stredisko La ROSIÈRE spĺňa naše podmienky (ubytovanie vo výške 1800 m a viac, minimálne 150 km zjazdoviek). La ROSIÈRE nepatrí medzi mega veľké strediská, avšak na naše alebo aj na rakúske pomery je to pomerne veľké stredisko. Veľkosťou pripomína Valmeinier alebo Risoul/Vars. Ponúka 152 km zjazdoviek a veľké možnosti na freeride. Zvláštnosťou je, že zhruba polovica strediska je vo Francúzsku a druhá polovica v Taliansku (oblasť La Thuile). Mont Blanc ako na dlani. Z doteraz navštívených stredísk je to stredisko s najbližším výhľadom na strechu Európy. 

TERMÍN: 08.-16. 01. 2022 , odchod z Bratislavy v sobotu večer (nie štandardne v piatok), nástup na ubytovanie v nedeľu, prvý lyžiarsky deň pondelok. Ubytovanie na 6 nocí – odovzdávanie apartmánov sobota ráno, zloženie vecí na určenom mieste a následný posledný deň lyžovania, odchod zo strediska v sobotu večer. Príchod na Slovensko nedeľa doobeda. 

Stredisko (popis CK HITKA)

Nečakane príjemné stredisko na pomedzí Francúzska a Talianska. Osloví typickou savojskou architektúrou, úžasnými výhľadmi, množstvom slnka a kvalitným lyžovaním pre rodiny aj milovníkov freeridu. Nedajte sa zmiasť počtom km, tu to žije! Tu si užijete aj pravý heliskiing, snowkiting a speed riding.

Espace San Bernardo

Francúzske stredisko La Rosière (1.850 m) a talianske La Thuile (1.441 m) vytvorili veľmi zaujímavú lyžiarsku oblasť, kde si môžete naozaj užiť lyžovanie bez hraníc. Južná francúzska strana býva zaliata slnkom a poskytuje rôznorodé široké svahy a skvele upravené červené zjazdovky. Talianska strana je vďaka severnej orientácii známa výborným snehom a trate sú ideálne pre dobrých lyžiarov. Skvostom sú aj dlhé zjazdovky lemované lesmi. Na ploche 3000 ha si môžete dosýta zajazdiť pred kulisami najznámejších európskych štvortisícoviek: Mont-Blanc, Dent du Géant, Grandes Jorasses, Grand Combin, Cervin, Mont Rose…

La Rosière

Slnečné stredisko La Rosière poteší oko i srdce dodržiavaním tradícií savojskej architektúry ale i výnimočným výhľadom z výšky 1.850 m n.m. do údolia.  V srdci Haute-Tarentaise sa spája šarm Francúzska a Talianska a samotné stredisko isto okúzli rodinnou atmosférou, na ktorej sa podieľa i fakt, že tunajšie podniky sú spravované väčšinou miestnymi rodinami. Odporúčame navštíviť zrúcaninu pevnosti Le Redoutte (2.400 m) z napoleonských čias. Počas druhej svetovej vojny sa tu bojovalo, teraz si môžete vychutnať výnimočný výhľad na Mont Blanc a priesmyk Petit St Bernard.

Stredisko La Rosière leží vo výške 1.850 m a má dve časti: La Rosière Centre a Les Eucherts.

Lyžovanie a snowboarding

Lyžovanie v La Rosière má veľké čaro. Až 83% lyžiarskej oblasti sa nachádza nad 1850 m. Perlou je lyžovanie v časti Mont Valaisan, ktoré bolo sprístupnené až v zime 2018/19 a prinieslo 2 nové sedačkové lanovky, 5 zjazdoviek, zvýšenie najvyššieho bodu strediska do výšky 2.800 m n.m., úžasné výhľady a výrazný freeridový potenciál.

La Rosière tak ponúka možnosti pre všetkých, od širokých slnečných modrých tratí, jazdenia v lese, objavovania talianskej strany, cez technické jazdenie na Mont Valaisan a famózne héliski, až po početné južne orientované bary a terasy.

Nachádza sa tu aj lavínový park a 2 trate na slalom. Pre úplných začiatočníkov sú k dispozícii 2 vleky zdarma (1 posuvný koberček a 1 poma).

Referencia z iného zdroja ako CK Hitka: "Lyžovanie La Rosiere (1.176 - 2.641 m) poteší milovníka dobrej lyžovačky. Počet červených a čiernych upravených zjazdoviek postačuje aj náročným lyžiarom. Romantické alpské prostredie na hraniciach s Talianskom je príjemným miestom na zimnú rodinnú dovolenku. Vleky a terény vhodné pre začínajúcich lyžiarov sa nachádzajú v dolnej časti lyžiarskeho strediska La Rosiere. Za Col Traversette sa nachádza talianske lyžiarske stredisko La Thuile, ktoré je spojené s La Rosiere vlekmi a zjazdovkami. Spoločný skipas Espace San Bernardo ponúka cca 160 km medzinárodných zjazdoviek. Lyžovačka je garantovaná od decembra do apríla."

Charakteristika v číslach:

- lyžiarska ponuka: 152km zjazdoviek vo vysokej kvalite, prevažne mierne a stredne ťažkých, 1 kabínkovú lanovku, 20 sedačkových lanoviek a 17 x kotva/poma.
- lyžovanie vo výške 1.190 – 2.800 m
- počte zjazdoviek: ľahké - 8, mierne - 27, stredne ťažké - 38 a  ťažké - 18
- ubytovanie vo výške 1.850 m
približná vzdialenosť z Bratislavy: 1225 km

 

 Ubytovanie, Rezidencia LES BALCONS ****

Pohodlná rezidencia s výborným umiestnením pri tratiach, bazénom, wellness a priestrannými apartmánmi. Nachádza sa priamo pri tratiach, v nadmorskej výške 1 850 m. Je tvorená 8 kamennými budovami a ponúka byty pre väčší počet osôb s alternatívou aj pre dvojice. Možnosť priobjednať stravu, napr. aj len balík 3x 3-chodová večera 78 € /os.
    

 Apartmán 4P8 (72 m2, niekedy dvojpodlažný): obývacia spálňa s rozkladacím lôžkom (2 os.) a kuchynským kútom (4 sklokeramické platne, rúra, umývačka riadu, digestor, chladnička, varná kanvica, toastovač, kávovar), 3 izby so samostatnými posteľami (3x 2 os., 80/190 cm), 2 kúpeľne s balneo vaňou, 1 kúpeľňa so sprchou, 2 WC. Kachle na drevo. Balkón, satelitný TV, telefón, wifi.
 Ceny na osobu pri danom počte ubytovaných: 450 €/os/obs. 8 osôb., 467 €/os/obs. 7 osôb., 490 €/os/obs. 6 osôb., 530/os/obs. 5 osôb, 579/os/obs. 4 os.
 Apartmán 4P8 (68 m2, niekedy dvojpodlažný): obývacia spálňa s rozkladacím lôžkom (2 os.) a kuchynským kútom (4 sklokeramické platne, rúra, umývačka riadu, digestor, chladnička, varná kanvica, toastovač, kávovar), 2 izby (2x 2 os., jedna s manželskou 140/200 cm a druhá s 2 samostatnými posteľami 80/190 cm), kabína s poschodovou posteľou (2 os. - nevhodné pre deti do 6 rokov, 80/190 cm), 1 kúpeľňa s balneo vaňou, 1 kúpeľňa so sprchou, 1-2 WC. Balkón, satelitný TV, telefón, wifi.
 Ceny na osobu pri danom počte ubytovaných: 433 €/os/obs. 8 osôb., 448 €/os/obs. 7 osôb., 466 €/os/obs. 6 osôb., 499 /os/obs. 5 osôb, 539 €/os/obs. 4 os.


Nižišie uvedené ubytovanie je alternatívou v Les Balcons pre dvojice bývajúce v minulosti v štúdiách. Jedná sa o veľké apartmány, kde sú samostané izby (spálne) a každá má vlastnú kúpeľňu s WC. K týmto izbám je pripojená bohato vybavená jedna veľká spoločná obývacia miestnosť s kuchyňou. Plus ešte ďalšia kúpeľňa navyše. 

  Apartmán 6P12 (115 m2, niekedy dvojpodlažný):  obývacia spálňa s rozkladacím lôžkom (2 os.) a kuchynským kútom (4 sklokeramické platne, rúra, umývačka riadu, digestor, chladnička, varná kanvica, toastovač, kávovar), 5 izieb s manželskou posteľou (5x 2 os., 80/190 cm), 3 kúpeľne s balneo vaňou a 2 kúpeľne so sprchou, 5 WC, kachle na drevo. Balkón, satelitný TV, telefón, wifi na byte. Balkón, satelitný TV, telefón, wifi.
Ceny na osobu pri obsadení AP 10-timi osobami: 489 €/os. Príplatok za izbu obsadenú len jednou osobou je + 158 € pre osobu, ktorá bude mať izbu len pre seba. Tento príplatok si môže skupina priateľov v apartmáne rozrátať aj medzi seba. 

 Apartmán 8P16 (180 m2, dvojpodlažný): obývacia spálňa s rozkladacím lôžkom (2 os.) a kuchynským kútom (sklokeramické platne, rúra, umývačka riadu, digestor, chladnička, varná kanvica, toastovač, kávovar), 7 izieb so samostatnými posteľami (7x 2 os., 5x samostatné 80/190 cm a 2x manželské postele 140/200 cm), 7 kúpeľní s balneo vaňou a WC, 1 kúpeľňa so sprchou a WC. Kachle na drevo, súkromná sauna a oddychový salónik. Balkón, satelitný TV, telefón, wifi.
Ceny na osobu pri obsadení AP 14-timi osobami:  502 €/os. Príplatok za izbu obsadenú len jednou osobou je + 171 € pre osobu, ktorá bude mať izbu iba pre seba. Tento príplatok si môže skupina priateľov v apartmáne rozrátať aj medzi seba. 
Ceny na osobu pri obsadení AP 14-timi osobami v podobnom AP bez sauny 489 €/os. Príplatok za izbu obsadenú len jednou osobou je + 158 € pre osobu, ktorá bude mať izbu iba pre seba. Tento príplatok si môže skupina priateľov v apartmáne rozrátať aj medzi seba. 


Anonymné rezidencie, štúdiá pre 2-4 os. 
 Klasické ubytovanie základného štandardu pre dvojice, ako sme mávali pri iných strediskách. BEZ WELLNESS A BEZ MOŽNOSTI OBJEDNANIA VEČERE. CCA 1,2 KM (15 min pešo) od LES BALCONS. Cca 20-27 m2, obývacia spálňa s kuchynským kútom a rozkladacou posteľou (2 osoby), 2 lôžka v chodbe alebo kabíne (2 osoby), kúpeľňa s WC (niekedy je WC oddelené), niekedy balkón.
ST4 obsadené 2-mi osobami: 538 €/osobaST4 obsadené 3-mi osobami: 474 €/osobaST4 obsadené 4-mi osobami: 442 €/osoba
ST6 obsadené 4-mi osobami: 453 €/osoba , ST6 obsadené 5-mi osobami: 431 €/osoba
AP5 obsadený 3-mi osobami: 511 €/osoba , AP5 obsadený 4-mi osobami: 470 €/osoba

Cena platí pri zložení zálohy do 1.9. 2021, viď nižšie splátkový kalendár. Ceny platia pre ubytovanie v apartmácnoch v rezidencii LES BALCONS **** a v štúdiách v anonymných rezidenciách.  

JE VYSOKO PRAVDEPODOBNÉ, že sa apartmány vypredajú rýchlo. V prípade záujmu nás kontaktujte aj po termíne prvej zálohy. PREZISTÍME AKTUÁLNE MOŽNOSTI A POŠLEME PONUKU. 

Cena zahŕňa: dopravu autobusom z Bratislavy a späť, ubytovanie podľa výberu v rez. Les Balcons (v cene ubytovania je aj bazén, hammam, sauna, posilňovňa) alebo v anonymných rezidenciách, lyžiarska permanentka na 6 dní lyžovania v stredisku Espace San Bernardo (FR La Rosière  a talianske La Thuile ).

V cene nie je zahrnuté: strava (možnosť priobjednať stravu napr. aj len balík 3x 3-chodová večera 78 € /os.)cestovné poistenie (študenti sa musia preukázať platným cestovným poistením, inak sa nemôžu zúčastniť pobytu), vreckové a iné ako uvedené v cena zahŕňa. Možný príplatok za dvojsedadlo pre jednu osobu v autobuse + 60 € (max. 5 dvojsedadiel na autobus). 

ZĽAVY :
- dieťa do 4,99 roka a senior nad 75 rokov (-) 200 €
- dieťa 5 - 11,99 roka (-) 50 €
- senior 65 - 74,99 roka (-) 26 €

Iné poplatky: pred nástupom na pobyt sa platí za každý byt kaucia (vratná zabezpeka), ktorá sa po skončení pobytu vracia späť v plnej výške, pokiaľ nedôjde k poškodeniu na majetku alebo sa nedostatočne poupratuje. Kaucia sa platí za apartmán ako celok, nie za osobu.

PRIHLASOVANIE A STORNO

Pri AP8 (4P8) je ideálne, ak sa prihlási ucelená skupinka (5-8 osôb), ktorí obsadia daný apartmán. Minimálny počet prihlásených sú piati v AP8, max. 8 osôb. Jednotlivci budú zaradení do poradovníka na prípadné doplnenie ubytovania vopred schváleného jeho osádkou. Ak si napr. piati zaplatia AP8/5 a budú chcieť byť piati (za vyššiu sumu), nie je možné prideliť im ďalšie osoby, pokiaľ sa prihlásili skôr a sú ochotní priplatiť si väčší komfort.   Na druhej strane, ak sa prihlásia piati do AP8, ale budú chcieť, aby sa k nim niekto pridal, aby platili nižšiu sumu napr. AP8/8, tak pokiaľ sa k nim nik nepridá a oni si nikoho nezoženú, potom sa im bude účtovať suma pri obsadenosti AP8/5S takýmito alternatívami resp. rizikom je potrebné počítať.
Pri ubytovaní v AP12 (6P12) a AP16 (8P16) budeme ubytovávať dvojice na základe skúsenosti z predošlých ročníkov a budeme sa snažiť obsadiť apartmán dvojicami, ktoré sa dobre poznajú. Voľné izby však budú k dispozícii aj ďalším záujemcom.  

PRIHLÁSENÍM ZÁROVEŇ VYJADRUJETE SÚHLAS  S POSKYTNUTÍM VAŠICH KONTAKTNÝCH ÚDAJOV (meno, priezvisko, email, mobil) pre TIŠ FEI STU a CK HITKA a v prípade požiadavky na cestovné poistenie aj trvalý pobyt a dátum narodenia všetkých prihlásených osôb. 

V prípade záujmu kontaktujte PaedDr. Vladimíra Pajkoša na emailovej adrese vladimir.pajkos@stuba.sk alebo pajky35@gmail.com alebo osobne v priestoroch TIŠ FEI STU, č. dverí 107. Vaše miesto sa eviduje po prihlásení (potvrdí sa emailom). Nutné je uhradiť zálohu do 1.9.2021. Kto do tohto termínu neuhradí zálohu, jeho rezervácia prepadne a ubytovanie sa uvoľní ďalším záujemcom. 

COVIDOVÉ PODMIENKY ÚČASTI 
Covidové podmienky účasti FR 22.pdf

STORNO podmienky: 
Prvá záloha: nevratná (100 € /byt - 4P8 alebo 50 € /izba pri 6P12 a 8P16). Pri anonymných rezidenciách 100 €/byt. Záloha je vratná iba v prípade zákazu vycestovania nariadeného štátom, resp. pri zrušení pobytu/zájazdu cestovnou kanceláriou.
Po 15.9.2021: nevratná čiastka 190 € /osoba a zvyšok sumy sa riadi klasickými stornopodmienkami podľa  všeobecných zmluvných podmienok CK HITKA  (percentá sa menia podľa počtu dní pred nástupom). Odporúčame si vziať cestovné poistenie sprostredkované cez CK HITKA.  

V prípade zákazu vycestovania nariadeného štátom, resp. pri zrušení pobytu/zájazdu cestovnou kanceláriou všetky poplatky budú refundované klientom v plnej výške.

 

SPLÁTKOVÝ KALENDÁR (pozor záloha II., doplatok a kaucia sa platí na iný účet ako záloha I.):

- Záloha I. (predzáloha), do 1.9.2021 = 100 €/BYT ( apartmán 4P8 v Les Balcons a anonymné rezidencie) pri rezervácii. V prípade ubytovania 6P12 a 7P14 v Les Balcons sa vyberá 50 € za izbu/spálňu v apartmáne. 
Túto zálohu platí len jedna osoba. Tieto (pred)zálohy vyberá PaedDr. Vladimír Pajkoš prevodom alebo vkladom na účet IBAN: SK6211000000002938156160. Var. symbol vám pridelí po prihlásení a zašle emailom. Prvých 6 čísel VS (212012xy) budú rovnaké pre všetkých a poslené dve čísla (xy) budú pridelené individuálne. Tento VS treba používať pri všetkých ďalších platbách. Všetky vyzbierané zálohy sa odošlú do CK HITKA naraz 2.9.2021. Táto záloha je nevratná.
- Záloha II., do 25.9. 2021 úhrada sumy 250 €/osobaZálohu uhradí každá osoba za seba (prípadne aj za viaceré osoby) priamo na účet CK HITKA, IBAN: SK0875000000004000134111. Variabilný symbol 212012xyPlatba prevodom alebo vkladom na účet. Kópiu tranzakcie je potrebné odoslať kvôli evidencii aj Vladimírovi Pajkošovi na adresu pajky35@gmail.com alebo vladimir.pajkos@stuba.sk . Ten, kto platil zálohu I. 100 €/50 € za AP/izbu si odráta 100 €/50 € a zaplatí o to menej. V prípade záujmu o cestovné poistenie* cez CK HITKA, je potrebné toto poistenie uhradiť spolu s touto zálohou. Do poznámky uveďte: La Rosiere, priezvisko za koho platíte a kto si zakupuje aj poistenie, tak aj informáciu, že aj poistenie.
Doplatok do plnej výšky za osobu, do 20.11.2021.  Platba na účet CK HITKA. IBAN: SK0875000000004000134111. Platbu je nutné zrealizovať prevodom alebo vkladom na účet CK HITKA pod správnym VS 212012xyDo poznámky uveďte: Doplatok, La Rosiere, priezvisko za koho platíte.
- Kaucia do 15.12. 2021.Kaucia 200 €/apartmán 4P8 a nonymné rezidencie a 400 €/apartmán 6P12 a 8P16 na účet CK HITKA. IBAN: SK0875000000004000134111.. Jeden člen za byt pošle 200 €/400 € na účet CK HITKA pod správnym VS. Po návrate mu CK HITKA vráti výšku danej kaucie €. Do poznámky uveďte: Kaucia, La Rosiere, priezvisko za koho platíte. Podľa priezviska sa kaucia priradí k danému apartmánu.

*Informácie k cestovnému poisteniu (ceny, podmienky, dátum dokedy ho objednávať) oznámime v septembri. Informácie o momentálne poskytovanom poistení cez Európsku poisťovňu nájdete tu https://www.hitka.sk/poistenie

Prípadné otázky zašlite PaedDr. Vladimírovi Pajkošovi pajky35@gmail.com , vladimir.pajkos@stuba.sk , telefón 0905346494

Toto podujatie organizuje TIŠ FEI STU v spolupráci s CK HITKA. Ide o zvýhodnenú cenovú ponuku lyžiarskych pobytov (pre školy), ktoré organizuje CK Hitka. Odporúčame sa ho zúčastniť tým, ktorí už vedia lyžovať. Pobytu sa môžu zúčastniť len plnoleté osoby a deti len v sprievode zákonných zástupcov. Lyžuje sa na vlastnú zodpovednosť, pričom prilba je povinnou výbavou každého lyžiara. Výhodou pre našu skupinu je nižšia cena, kompaktná skupina, účasť zástupcov TIŠ, ktorí vybavia všetky organizačné veci a v prípade záujmu vysvetlia a názorne ukážu jednotlivé techniky pre výuku lyžovania.

BIELY KÓDEX - všeobecné pravidlá správania sa na svahu Biely kódex.pdf 

PREHLÁSENIE PRED VYCESTOVANÍM , Prehlasenie_La Rosiere_2022.pdf

STORNO PODMIENKY a Všeobecné informácie o lyžiarských zájazdoch CK Hitka

CESTOVNÉ POISTENIE cez CK HITKA

POŽIČANIE LYŽÍ, SNOWBORDOV, LYŽIAROK...


Fotogaléria

Lyžovačka vo Francúzsku január 2022 Lyžovačka vo Francúzsku január 2022 Lyžovačka vo Francúzsku január 2022 Lyžovačka vo Francúzsku január 2022 Lyžovačka vo Francúzsku január 2022 Lyžovačka vo Francúzsku január 2022 Lyžovačka vo Francúzsku január 2022 Lyžovačka vo Francúzsku január 2022 Lyžovačka vo Francúzsku január 2022 Lyžovačka vo Francúzsku január 2022 Lyžovačka vo Francúzsku január 2022 Lyžovačka vo Francúzsku január 2022 Lyžovačka vo Francúzsku január 2022 Lyžovačka vo Francúzsku január 2022 Lyžovačka vo Francúzsku január 2022 Lyžovačka vo Francúzsku január 2022 Lyžovačka vo Francúzsku január 2022 Lyžovačka vo Francúzsku január 2022 Lyžovačka vo Francúzsku január 2022 Lyžovačka vo Francúzsku január 2022 Lyžovačka vo Francúzsku január 2022 Lyžovačka vo Francúzsku január 2022 Lyžovačka vo Francúzsku január 2022 Lyžovačka vo Francúzsku január 2022